Noutati

uscator polen.jpgUscator de polen cu incalzire variabila si cronometru, include 4 cesti mari ventilate pentru uscarea polenului.

Poate fi de asemenea utilizat pentru fructe uscate, ciuperci, legume, etc. Garantie 1 an.
Pret: 899 lei

 

 

 

 

Despre Fileomera

Albina culegand polen din floareS.C. Fileomera srl este o companie privata cu capital integral romanesc, infiintata in anul 1993 ca raspuns la solicitarile tot mai numeroase de achizitie a produselor apicole romanesti pentru pietele din Europa, in special Germania.

Principalul obiect de activitate al firmei noastre este achizitia, procesarea si exportul mierii de albine romanesti. Sortimentele cele mai exportate de miere sunt: mierea de salcam, mierea poliflora, mierea de tei si mierea de rapita.

Fileomera produce si distribuie faguri de ceara laminati, achizitioneaza si distribuie hrana pentru albine (APIMERA) atat de necesara pentru sezonul rece si pune la dispozitia apicultorului roman o gama mare de consumabile, materiale, instalatii, tratamente si utilaje pentru apicultura.

Mierea romaneasca este cunoscuta si apreciata pe plan international pentru calitatile sale deosebite. De aceea cererea de miere romaneasca a crescut de la an la an, aceasta conducand la dezvoltarea apiculturii in Romania, in ultimii 20 de ani, si la alinierea la standardele de calitate impuse de piata externa.

Produse

Fileomera va ofera faguri din ceara laminata din productia proprie, hrana pentru albine (APIMERA) si produse pentru apicultura de la firma Swienty - Danemarca.

Din 2010 Fileomera colaboreaza cu unul din cei mai prestigiosi producatori de aparatura apicola: firma SWIENTY A/S din Danemarca. Astfel va putem oferi instalatii, materiale, tratamente si utilaje apicole de cea mai buna calitate. Pentru a comanda un produs din catalogul Swienty, descarcati catalogul si lista de preturi din partea dreapta, apoi trimiteti-ne comanda folosind pagina de contact

Producem faguri artificiali laminati la cald, de cea mai buna calitate, din ceara de albine sterilizata la 120 grade Celsius, avand o experienta de peste 15 ani. Un fagure are 800 de celule cu dimensiunea de 5,4 mm pe 1 dm patrat. Productia de faguri artificiali se realizeaza din stocul propriu de materie prima, din ceara la schimb sau din materialul clientului. Pe langa dimensiunile cele mai folosite in Romania (DADANT, MULTIETAJAT, BO?ONADI) putem produce la cerere faguri de orice dimensiune, cu conditia ca volumul comandat s? fie de minim 50kg.


Servicii

intai ofera,
ca mai apoi sa primesti.

Fileomera achizitioneaza, proceseaza si exporta miere de albine romaneasca.

Puncte de achizitie

Pentru mai multe detalii, apasa aici.

Alba Alba Iulia Gheorghe MARGINEAN 0723 457 616
Arad Curtici Gheorghe Stefan ILIEŞ 0744 366 278
Arges Ciofrangeni Aurelian CHILOM 0740 230 217
Braşov Făgăraş Liviu GANEA 0740 957 581
Brăila Faurei Dumitru COCONU 0740 144 872
Dolj Bailesti Mugurel TUFIS 0740 044 938
Constanţa Chirnogeni Dan SLĂVESCU 0745 106 170
Constanţa Stupina Aurelian CHILOM 0740 230 217
Teleorman Dulceanca Titi BABURU 0765 913 367
Hunedoara Folt Ionel Tiberiu CRISAN 0788 320 441
Hunedoara Criscior Rafael GANEA 0740 829 966
Ialomiţa Slobozia Nicolae ISPAS 0723 507 487
Maramureş Moisei Vasile IVASCU 0744 137 518
Mureş Chibed Miklos JAKAB 0745 791 826
Sălaj Bilghez Tiberiu KOTELES 0745 597 556
Tulcea Ciucurova Ionut RISITARIU 0756 665 172
Vaslui Malusteni Mirel BALABAN 0766 522 235
Vâlcea Râmnicu Vâlcea Constantin BLAJAN 0744 891 219

Stiati ca...?

Stiati ca... ? despre albine...din cele mai vechi timpuri, pentru mai multe natiuni, albina reprezinta simbolul harniciei si fidelitatii? Pe monedele multor tari (de exemplu: Italia, Norvegia, Republica Malita etc) chiar si astazi se regaseste chipul albinei.

...dupa inventia stupului mobil cu rame apicultura a devenit rationala, dar ca a trebuit sa mai treaca inca 130 ani pentru ca aceasta inventie sa se impregneze definitiv in constiinta umana?

...exista mai multe specii de animale si plante a caror denumire are legatura cu albinele si produsele lor (melisa, mierea ursului etc)?

...albinele care pazesc stupul recunosc albinele straine care incearca sa intre in stup dupa un miros specific? Fiecare familie are mirosul sau specific produs de niste glande speciale denumite Nassonov.

...puteti recunoaste o albina "hoata batrina" dupa corpul ei plesuv, negru-lucios? Acesta a devenit asa in urma luptelor cu albinele pe care le-a atacat, ele smulgandu-i cu mandibulele toti perisorii de pe corp.

...in natura, pe langa albinele melifere se mai intilnesc si rudele lor apropiate - albine solitare ( melitele-rozatoare de frunze, megahilele etc, aproximativ 300 specii)?

...liniile de curent electric de inalta tensiune au o influenta negativa asupra activitatii si vitalitatii albinelor? Acestea afecteaza productivitatea familiilor de albine si le face agresive.

...cuvintul "nectar" inseamna "bautura zeilor" iar legenda spune ca acest produs da viata vesnica?

...larva din care se va naste o regina isi mareste greutatea corpului de 3000 de ori in 5 zile in timp ce larva din care se va naste o albina lucratoare doar de 1500 ori?

...in conditii extreme, albinele au o rata de supravietuire de 5-6 ori mai mare decat a omului?

...durata de viata a reginei este de 50-60 de ori mai mare decat a albinei lucratoare?

...in trecut, stupii erau vopsiti cu o solutie facuta din var stins amestecat cu brinza la care se adauga clei de visinar?

...de obicei albinele culeg nectar de la o distanta de pina in 2 km de la stupina?

...in caz de necesitate, albinele pot culege nectar si la distante de pana la 3 km iar familiile slabe zbor pina la 1 km in timp ce familiile puternice pina la 3-4 km?

...raza de zbor a albinei de la stup pina la cules de hrana depinde de mai multi factori: puterea familiei, conditiile climaterice, sezon si perioada zilei, intensitatea si concentratia nectarului plantelor melifere?

...albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre?

...pentru a obtine un kilogram de miere, albinele colecteaza nectarul din aproximativ 2 milioane de flori de salcam?

...o albina poate sa viziteze 24 de flori in doar un minut?

...albinele pot comunica intre ele in trei moduri: cu ajutorul antenelor, prin miros dar si prin "dans"? Astfel, dansul in cerc inseamna ca hrana se afla la o distanta mai mica de 100m fata de stup in timp ce dansul in forma de opt arata directia dar si faptul ca hrana este la o distanta mai mare de 100m.

...albinele nu pot vedea culoarea rosie dar vad razele ultraviolete, invizibile ochilor nostri?

...albina e unica insecta domesticita de om?

...sansele de a fi intepat de o albina cresc daca afara este vant?

...in agricultura, polenizarea plantelor entomofile poate creste productia cu pana la 75-80%?

...in anii 80, un parazit adus din Asia a decimat populatiile de albine europene? Acesta, un acarian denumit Varroa destructor, este extrem de rezistent si este considerat cel mai mare pericol pentru populatiile de albine iar infestarea unei colonii duce, in majoritatea cazurilor, la moartea acesteia.

...in Germania, consumul de miere pe cap de locuitor este de aproximativ 4 kilograme reprezentand una din cele mai mari rate de cosnum din lume?

...putem intalni una din cele aproximativ 20.000 specii cunoscute pana in prezent oriunde pe glob, mai putin in Antarctica?

Informatii preluate de pe Stiati-ca.com

Contact

Pentru informatii sau comenzi,
Nu ezitati sa ne contactati.

Fileomera    s.r.l.

str. Narciselor nr.45, 505200 Fagaras,
jud. Brasov, Romania

Tel. 0268 212 139
Fax. 0268 218 899
Mobil 0749 999 902
E-mail magazin@fileomera.ro